• Slider Image

Groepenkast vervangen

Groepenkast vervangen of uitbreiding?

De groepenkast is een essentieel onderdeel van het elektrische systeem van uw woning of bedrijfspand. Het regelt de stroomtoevoer naar de verschillende elektrische apparaten en biedt bescherming tegen overbelasting en kortsluiting. Na verloop van tijd kan uw groepenkast echter verouderd raken en niet meer voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. In dat geval is het tijd om uw groepenkast te vervangen.

Bij Markus Techniek begrijpen we het belang van een goed functionerende en veilige groepenkast. Onze ervaren elektriciens hebben de kennis en expertise om uw groepenkast efficiënt en veilig te vervangen. We werken met de nieuwste technologieën en producten om ervoor te zorgen dat uw groepenkast voldoet aan de hoogste normen voor veiligheid en efficiëntie.

Onze werkwijze

Onze groepenkast vervangingsservice omvat een grondige inspectie van uw huidige groepenkast en het ontwerp van een op maat gemaakt systeem dat past bij uw specifieke behoeften. We zorgen voor de juiste bedrading, het juiste aantal groepen en het juiste type aardlekschakelaars. We zorgen er ook voor dat het nieuwe systeem voldoet aan alle voorschriften en hoogste veiligheidsnormen van de NEN1010 en de IEC-61439.

Onze elektriciens werken snel en efficiënt om ervoor te zorgen dat uw groepenkast snel en zonder gedoe wordt vervangen. We zorgen voor minimale onderbreking van uw dagelijkse activiteiten en zorgen ervoor dat uw elektrische systeem snel weer operationeel is.

Tot slot plaatsen wij een sticker met ons erkenningsnummer als wij de werkzaamheden hebben afgerond. Met dit erkenningsnummer is het mogelijk een conformiteitsverklaring op te vragen indien uw verzekeraar hierom vraagt.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en professionele groepenkast vervangingsservice, neem dan contact op met Markus Techniek. We staan altijd klaar om u te helpen met uw elektrische behoeften en bieden een uitstekende service en ondersteuning voor, tijdens en na de installatie van uw nieuwe groepenkast.

Hoeveel groepen?

Voor apparaten met een hogere aansluitwaarde dan 2000 Watt is een aparte groep vereist.
Onder deze apparaten vallen in de meeste gevallen onder anderen:

• een wasmachine, wasdroger of vaatwasser.
• een heetwater toestel zoals quooker of close-in boiler.
• een bereidingstoestel zoals een bakoven, stoom-oven of combimagnetron.

• een inductiekookplaat t/m 7400 Watt achter een fornuisgroep.
• alsook een inductiekookplaat vanaf 7400 t/m 11.400 Watt, ook wel een (3-fase) kookgroep genoemd.

Wij zullen u ten alle tijden ook andere grootverbruikers zoals een terrasverwarmer, sauna, jacuzzi of laadpunt voor uw elektrische auto te beveiligen voor overstroom door een eigen installatie- of aardlekautomaat.

Onzeker of uw groepenkast wel aan de huidige normen voldoet?

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor een groepenkast check!

groepenkast oud

Bij het vervangen van de groepenkast zijn wij verplicht te voldoen aan in ieder geval de volgende punten;

• De groepenkast dient te worden voorzien van een hoofdschakelaar.
• De groepenkast moet tevens zijn voorzien van minimaal twee aardlekschakelaars.
• Aardlekschakelaars moeten geschikt zijn voor opgetelde stromen netinvoer+PV-installatie. voorbeeld: 1x35A hoofdaansluiting +15A PV = 50A dat door installatie kan lopen dus 63A aardlekschakelaars toepassen!
• Er mogen maximaal vier groepen worden beveilig door één aardlekschakelaar óf de som van de lekstromen mag niet tot ongewenste uitschakeling van de RCD resulteren (NEN1010:2020).

• Er passen maximaal 12 groepen in een standaard groepenkast maar dit is niet altijd wenselijk om een goede warmtehuishouding te kunnen waarborgen. U moet denken aan plaatsen van een PV-groep voor zonnepanelen of een EV-groep voor het laden van uw elektrische auto. In deze gevallen raden wij u aan om een grotere verdeler (groepenkast) te laten plaatsen waardoor de warmtehuishouding gewaarborgd en de groepenkast overzichtelijker.

Eventueel kunnen wij bij groepenkast vervanging of aanpassing uw nieuwe groepenkast voorzien van een tussenmeter, beltransformator en/of extra wandcontactdoos voor apparatuur in de meterkast.

Wij zijn aangesloten bij brancheorganisatie Techniek Nederland en erkend door stichting InstallQ. Bovendien zijn wij in het bezit van zegelrecht voor het verzorgingsgebied van Stedin, Liander en Enexis bedoeld om veilig te kunnen werken aan (huis)installaties tot 3x80A. Bijvoorbeeld voor het vervangen van de groepenkast of de hoofdschakelaar en is daarmee een bevestiging dat dit gebeurd door een InstallQ erkend elektrotechnische installateur.

Vraag vrijblijvend meer informatie middels email of contactformulier,

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

Bij storing, voor inplannen van onderhoud of meer informatie.

Voor elektrotechnisch- loodgieters- en installatie-werkzaamheden, verwarming, ventilatie, verlichting, netwerkbekabeling en smart-living kunt u bij ons terecht. Veelal kunnen wij u al inplannen binnen twee weken! Heeft u vragen of zou u graag een prijsopgave willen ontvangen? Druk op de contactknop voor meer informatie.