• Slider Image

Datacom en netwerkbekabeling

Ergenis over uw WiFi draadloos internetverbinding?

Aanleg van de juiste netwerkbekabeling kan de oplossing zijn. Thuis of op kantoor.

Door in toenemende mate van ‘slimme’ (IoT) apparaten in huis en het meer thuiswerken door de laatste ontwikkelingen van het “nieuwe normaal” stellen we steeds hogere eisen aan de internetverbinding en het netwerk in onze woning. Waar voorheen enkel het modem van de internetprovider afdoende was voor de voorziening van een betrouwbare verbinding loopt men steeds vaker tegen uitdagingen aan.

Draadloos internet, oftewel WiFi, we hebben het allemaal wel in huis.

Deze techniek is WiFi draadloos netwerkerg handig voor mobiele apparaten als smartphone of tablet waar niet al teveel eisen aan gesteld worden. WiFi kan echter ontoereikend zijn wanneer bijvoorbeeld een gegarandeerde en storingvrije netwerk verbinding vereist is. Men moet dan denken aan wanneer een constante datastroom voor bijvoorbeeld uw bedrijfs-PC, het afspelen van multimedia content op televisie of het online spelen van games gewenst of zelfs vereist is.

U moet dan denken aan een draadloze WiFi verbinding op een plek in de woning die voorheen minder belangrijk was. Een slaapkamer of zolder die nu toch als werkkamer gebruikt wordt is vaak zo’n plek. Vaak is een oplossing eenvoudig te realiseren door het opwaarderen van uw huidige netwerk-apparatuur of herziening van de bestaande netwerkbekabeling.

Daarbij is het eigenlijk altijd aan te raden om wanneer een draadloze verbinding niet specifiek noodzakelijk is, zoals bij smart-televisie, mediaspeler of spelcomputer, een vaste netwerk verbinding te realiseren. Met netwerkbekabeling is altijd de hoogst mogelijke doorvoersnelheid gegarandeerd.

De meest gebruikte WiFi frequentieband is 2.4 GHz (IEEE 802.11b,g,n,ac).

Netwerk scanDeze band heeft meerdere nadelen aangezien het een gedeelde frequentie is. Dat wil zeggen dat er behalve voor WiFi netwerk verbindingen er nog vele andere toestellen gebruik maken van deze frequenties. Voorbeelden zijn: zenders voor video-overdracht, bewaking camera’s, draadloze muis en toetsenbord, en draadloze deurbellen. Maar ook Bluetooth, speelgoed als radiografisch bestuurbare vliegtuigjes, helikopters en auto’s kunnen een stoorzender zijn. Verder kunnen ook een slecht ontstoorde magnetron, dect telefoon, babyfoon, sommige alarmsystemen en radar-detectors, garagedeur openers een ongewenste stoorzender zijn. U kunt nu wel begrijpen dat de kans groot is dat een WiFi verbinding op 2,4 GHz niet altijd optimaal zal werken.

Er zijn twee oplossingen bij voortdurende storingen. Overstappen op de 5GHz (IEEE 802.11n) band maar dit betekend vaak dat reeds bestaande apparatuur vervangen moet worden en dat is in de praktijk niet altijd mogelijk. Markus Techniek kan ook een netwerkscan bij u uitvoeren. Bij deze scan wordt op het moment van meten gekeken naar overig aanwezige WiFi- en stoorsignalen in de buurt die, of teveel overlap geven, of uw eigen WiFi-signaal wegdrukken. 

Kabel

Cat6 bekabeling is geschikt voor snelheden tot 10Gbit (Gigabit) per seconde tot 55 meter en een bandbreedte van 250Mhz. Deze kabel voldoet uitstekend voor de meeste toepassingen binnenshuis maar ook voor kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken. Wij kunnen bij grotere afstanden of specifieke toepassingen het netwerk of uitbreiding daarvan in Cat6a, Cat7 of Cat7a S/FTP uitvoeren. Vraag naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder.

     netwerkbekabeling op kantoornetwerkbekabeling op kantoor    netwerkbekabeling aanleggen

PoE

Power over Ethernet (PoE) is zeer geschikt voor het eenvoudig en efficiënt leveren van elektriciteit diverse netwerk, AV- en computerapparatuur. Elk op het daarvoor geschikt PoE-netwerk aangesloten apparaat is zodoende onafhankelijk van een stopcontact of netadapter. Geen gedoe met netspanningsadapters en extra snoeren. 

Voor vragen of meer informatie kunt u altijd en vrijblijvend contact met ons opnemen middels ons contactformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Bij storing, voor inplannen van onderhoud of meer informatie.

Voor elektrotechnisch- loodgieters- en installatie-werkzaamheden, verwarming, ventilatie, netwerkbekabeling en smart-living kunt u bij ons terecht. Veelal kunnen wij u al inplannen binnen twee weken! Heeft u vragen of zou u graag een prijsopgave willen ontvangen? Druk op de contactknop voor meer informatie.