• Slider Image

Datacom en Netwerkbekabeling

Ergenis over uw WiFi draadloos internet?

Draadloos internet, oftewel WiFi, we hebben het allemaal wel in huis.

Deze techniek is WiFi draadloos netwerkerg handig voor mobiele apparaten als smartphone of tablet waar niet al teveel eisen aan gesteld worden maar kan ontoereikend zijn wanneer bijvoorbeeld een gegarandeerde en storingvrije netwerk verbinding vereist is. Men moet dan denken aan wanneer een constante datastroom voor bijvoorbeeld uw bedrijfs-PC, het afspelen van multimedia content op televisie of het online spelen van games gewenst of zelfs vereist is.

Zelfs de nieuwste en snelste standaard draadloze routers die momenteel op de markt zijn en/of geleverd worden door uw netwerk provider kunnen het nog wel eens moeilijk hebben met het verwerken van dergelijke datastromen, zeker als dit naar meerdere toestellen tegelijkertijd moet gaan. Hierom is het eigenlijk altijd aan te raden om wanneer een draadloze verbinding niet specifiek noodzakelijk is, zoals bij smart-televisie, mediaspeler of spelcomputer, een vaste netwerk verbinding te realiseren. Hiermee is altijd de hoogst mogelijke doorvoersnelheid gegarandeerd.

De meest gebruikte WiFi frequentieband is 2.4 GHz (IEEE 802.11b,g,n,ac).

Netwerk scanDeze band heeft meerdere nadelen aangezien het een gedeelde frequentie is. Dat wil zeggen dat er behalve voor WiFi netwerk verbindingen er nog vele andere toestellen en draadloze toepassingen gebruik maken van deze frequenties. Voorbeelden zijn: zenders voor video-overdracht, bewaking camera’s, draadloze muis en toetsenbord, draadloze deurbellen, bluetooth, speelgoed als radiografisch besturbare vliegtuigjes, helicopters en autos maar ook de magnetron oven, dect telefoons, babyfoons, sommige alarmsystemen en radar-detectors, garagedeur openers, draadloze audio/video zenders, om er maar enkele op te noemen. Je kan nu wel begrijpen dat de kans groot is dat WiFi verbindingen op 2,4 GHz niet altijd optimaal zal werken.

Er zijn twee oplossingen bij voortdurende storingen. Overstappen op de 5GHz (IEEE 802.11n) band maar dit betekend vaak dat reeds bestaande apparatuur vervangen moet worden en dat is in de praktijk niet altijd mogelijk. Markus Techniek kan ook een netwerkscan bij u uitvoeren. Bij deze scan wordt op het moment van meten gekeken naar overig aanwezige WiFi- en stoorsignalen in de buurt die, of teveel overlap geven, of uw eigen WiFi-signaal wegdrukken. Met deze meetwaarden kan vervolgens gekeken worden of het zinvol kan zijn uw WiFi-router in te stellen op een ander kanaal, te kiezen voor een andere opstelling van uw draadloze apparatuur, (overbodige) stoorzenders te elimineren, of access points te plaatsen en een mesh-netwerk op te bouwen om volledig dekking te krijgen in uw woning of complex. Een zogenoemd Heat-map van de WiFi dekking kan dan uitkomst bieden.

Kabel

De netwerkverbindingen per kabel worden door ons op verzoek met Cat6, Cat6A of Cat7 netwerkbekabeling uitgevoerd. Cat6 bekabeling is geschikt voor snelheden tot 10Gbit (Gigabit) per seconde tot 55 meter en een bandbreedte van 250Mhz. Deze kabel voldoet uitstekend voor de meeste toepassingen binnenshuis maar ook voor kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken. Desgewenst kan bij grotere afstanden, specifieke toepassingen of wanneer u dit wenst het netwerk of uitbreiding daarvan in Cat6a met een bandbreedte van 500Mhz, Cat7 of Cat7a S/FTP uitgevoerd worden.

        

PoE

Power over Ethernet (PoE) is zeer geschikt voor het eenvoudig en efficiënt leveren van elektriciteit aan een verscheidenheid van netwerk, AV- en computerapparatuur. Elk op het daarvoor geschikt PoE-netwerk aangesloten apparaat is zodoende onafhankelijk van een stopcontact of netadapter. Geen gedoe met netspanningsadapters en extra snoeren. Met PoE is het mogelijk om de benodigde (PoE-)infrastructuur te verminderen door aansluiting van de randapparatuur op de router met enkel een patchkabel.

Voor vragen of meer informatie kunt u altijd en vrijblijvend contact met ons opnemen middels ons contactformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Bij storing, voor inplannen van onderhoud of meer informatie.

Voor elektrotechnisch- loodgieters- en installatie-werkzaamheden, verwarming, ventilatie, netwerkbekabeling en smart-living kunt u bij ons terecht. Veelal kunnen wij u al inplannen binnen twee weken! Heeft u vragen of zou u graag een prijsopgave willen ontvangen? Druk op de contactknop voor meer informatie.