Energie-opslag met thuisbatterij

Thuisbatterij als energie opslag

Voor onze energie-opslag oplossingen werken wij samen met Sessy. We begrijpen dat u alles wilt weten voordat u een Sessy thuisbatterij overweegt! Om u goed te informeren hebben we de meeste gestelde technische vragen, met antwoord, voor u op een rij gezet.

Wat is het vermogen van een Sessy thuisbatterij?

Het vermogen van de geïntegreerde bi-directionele omvormer in de Sessy thuisbatterij oplossing is 2,2 kW tijdens het laden en 1,7 kW tijdens het leveren. Mocht een verbruiker in huis meer nodig hebben, dan wordt dat door het elektriciteitsnet opgevangen, dus je komt nooit tekort. Als je meerdere Sessy’s, plaatst schaalt het vermogen mee.

Wat is de opslagcapaciteit van een Sessy thuisbatterij?

Een Sessy thuisbatterij heeft een bruikbare opslagcapaciteit van 5 kWh*. Het is mogelijk om meer Sessy’s te plaatsen voor een grotere opslagcapaciteit. Per Sessy krijg je 5 kWh extra capaciteit.

5kWh van één Sessy is toch veel te weinig?

5kWh is een prima capaciteit voor een gemiddeld huishouden om avond- en nachtverbruik te compenseren. Voor grotere huishoudens en meer verbruikers is Sessy prima uit te breiden met meer Sessy’s. Op een ‘standaard’ aansluiting van 3x25A zijn tot 6 Sessy’s te plaatsen met een totale capaciteit van 30 kWh. *

Welke batterij chemie wordt er gebruikt?
Sessy maakt gebruikt van ijzerfosfaat cellen. Dit type cel wordt ook wel LFP of LiFePO4 cel genoemd. Hierdoor bevat de Sessy thuisbatterij geen conflict mineralen als Cobalt en Mangaan. Sessy is daarmee ook veiliger dan apparaten waar li-ion in zit (zoals auto’s en elektrische fietsen).

Hoe optimaliseert Sessy mijn ‘eigenverbruik’?
De term ‘Eigenverbruik’ slaat op energie die je zelf opwekt en zelf inzet, zonder dat eerst naar het elektriciteitsnet te sturen. Sessy kan dat eigenverbruik verhogen door teveel geproduceerde energie (energie die je zonnepanelen opwekken, maar die je niet direct zelf kan verbruiken) op te slaan in uw thuisbatterij. Op het moment dat de zonnepanelen niet genoeg meer produceren om het verbruik in huis te dekken, gaat Sessy de opgeslagen energie inzetten. Zo voorkom je dat er energie uit het net nodig is en verhoog je dus je ‘eigenverbruik’.

Een aantal voordelen voor u op een rij:
1] Sessy bespaart energie
2] Is makkelijk in gebruik
3] Is merk-onafhankelijk en zodoende in elke bestaande installatie toe te passen
4] is schaalbaar en dus op elk moment uit te breiden om mee te groeien met uw energiebehoefte
5] is door slimme software geschikt voor gebruik met een dynamisch energiecontract
6] 5 jaar garantie op de omvormer, 10 jaar garantie op de batterij!
7] Sessy is een Nederlands product

Sessy is de enige thuisbatterij op de markt die zich binnen de levensduur terugverdient.
Op basis van de huidige marktomstandigheden heeft een Sessy een terugverdientijd van tussen de 4 en 6 jaar (afhankelijk van type contract). Dat is dus ruim binnen de technische levensduur van Sessy én binnen de garantieperiode van 10 jaar op de batterij.

Specificaties

Batterij5 kWh bruikbare capaciteit
Vermogen2,2 kW laden en 1,7 kW ontladen
Afmetingen (cm, b x h x d)44 x 50 x 20cm
Gewicht (Kg)46 kg
Batterij typeIJzerfosfaat batterij
Garantie5 jaar op de omvormer, 10 jaar op de batterij
Bedrijfstemperatuur0 – 40 °C
Geluidsniveau30 dB nominaal
Gegarandeerde cycli6000+
Hoeveel Sessy’s heb ik nodig?Per 2.000 kWh verbruik, adviseren wij 1 Sessy
CompatibiliteitSessy thuisbatterij werkt zowel 1-fase als 3-fase omvormers van elk merk

Wees voorbereid op de toekomst met deze thuisbatterij van Sessy! Kijk voor meer informatie op sessy.nl

Bij storing, voor inplannen van onderhoud of meer informatie.

Voor elektrotechnisch- loodgieters- en installatie-werkzaamheden, verwarming, ventilatie, verlichting, netwerkbekabeling en smart-living kunt u bij ons terecht. Veelal kunnen wij u al inplannen binnen twee weken! Heeft u vragen of zou u graag een prijsopgave willen ontvangen? Druk op de contactknop voor meer informatie.