• Slider Image

LED-verlichting

Besparen

LED-verlichting is de toekomst van verlichtingstechnologie en het wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt. LED-verlichting is energiezuinig, duurzaam en heeft een lange levensduur. Het biedt niet alleen een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing, maar het kan ook de sfeer in uw ruimte verbeteren door middel van kleurrijke en aanpasbare lichteffecten.

Bij Markus Techniek bieden we een uitgebreide selectie LED-verlichtingsoplossingen voor diverse toepassingen, zoals binnen- en buitenverlichting, kantoorverlichting, industriële LED-verlichting en nog veel meer. Onze LED-verlichtingsproducten zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan de hoogste normen voor energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Welke lamp?

KleurtemperatuurElke toepassing vraagt om een andere lichtbron. Denk hierbij aan het uitlichten van etalages met kleding waarbij het volledige kleurenspectrum gewenst is. Hoewel een volledig kleurenspectrum nodig is om kleuren zo echt mogelijk over te laten komen zijn er ook toepassingen waarbij juist het accentueren van kleuren gewenst is. Zo zal u op de vleeswaren afdeling van de supermarkt verlichting vinden die meer rood in het spectrum heeft. Zo vind u daarentegen op de brood afdeling licht met meer geel in het spectrum. Het Accentueren van deze kleuren wordt gedaan om producten “aantrekkelijker” over- en de presentatie ten goede te laten komen.

LED-verlichting en lichtkleur

Lichtkleur wordt aangeduid door middel van Kelvin, vaak afgekort met de letter “K”. Hoe hoger het getal, des te kouder en blauwer het licht is. De meest voorkomende standaard kleuren zijn:

lichtkleur

1800K: ultra-flame
2200K: flame-wit
2700K: extra warm-wit
3000K: warm-wit
4000K: neutraal-wit
6500K: koud-wit (daglicht-wit)

 

led filamentFilament lampen

Een mooie ontwikkeling zijn de nieuwe led kooldraadlampen, zogenaamde filament lampen. Deze filament lampen zijn beschikbaar in de klassieke vormen e14 en e27 en worden ook wel retrofit genoemd. De filament lamp is een energiezuinige LED kooldraadlamp met lichtelijk goudgeel glas dat zorgt voor een warme authentiek uitstraling. Ongetwijfeld dat de uitvinder van de kooldraadlamp (Thomas Edison) onder de indruk zou zijn geweest van deze mooie en tevens energiezuinige opvolger van zijn uitvinding in 1879. De klassieke kooldraden zijn inmiddels vervangen voor LED varianten die veelal ook dimbaar zijn. Hierdoor verliest de lamp niet aan charme en is hij ook nog eens energiezuinig. Dit is een lamp voor iemand die van sfeer houdt in het huis.

 

 

LED lichtbronnen knippervrij dimmen met de nieuwste techniek.

In tegenstelling tot conventionele dimmers die op basis van fase-aansnijding of fase-afsnijding de lichtsterkte van aangesloten verlichting dimmen is bijvoorbeeld 1-10v een stabieler en betrouwbaarder alternatief. Zo kun je met een fase aan- of afsnijdingsdimmer vaak de lamp maar tot 30% terugdimmen, met 1-10V of met juist op elkaar afgestemde lichtbron en dimmer lukt dat tot wel 0%

CRI, oftewel Color Rendering Index, ook wel RA-waarde genoemd.

De kleurweergave-index (CRI of Ra) is een maat die aangeeft hoe nauwkeurig de kleuren worden weergegeven in vergelijking tot de kleurweergave van het daglicht. Met deze CRI (of Ra) waarde wordt aangegeven hoe nauwkeurig de kleuren van verlichte objecten weergegeven worden.  Hoe dichter de waarde in de buurt van 100 ligt, hoe dichter de weergave komt bij natuurlijk (zon)licht (of gloei of halogeen) zodat objecten er natuurlijk uitzien.

CRI waarde CRI waarde tabel

In dit filmpje een duidelijke uitleg over Color Rendering Index (CRI) en de invloed daarvan op de kleurwaarneming van het menselijk oog.

 

Onze deskundige technici helpen u graag bij het kiezen van de beste LED-verlichtingsoplossingen voor uw specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor uw thuiskantoor of uw hele bedrijfspand wilt voorzien van energiezuinige verlichting, wij hebben de expertise en ervaring om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

Bovendien bieden we een uitstekende after-sales service en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw LED-verlichtingssysteem altijd optimaal presteert. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw verlichtingsdoelen met behulp van de nieuwste LED-technologieën.

Bij storing, voor inplannen van onderhoud of meer informatie.

Voor elektrotechnisch- loodgieters- en installatie-werkzaamheden, verwarming, ventilatie, netwerkbekabeling en smart-living kunt u bij ons terecht. Veelal kunnen wij u al inplannen binnen twee weken! Heeft u vragen of zou u graag een prijsopgave willen ontvangen? Druk op de contactknop voor meer informatie.